BABY TAKNAK KELUAR LAGI 😮‍💨 38W3H

Ada tak momi yg tengah mengalami situation mcm sy sekarang masih tertunggu tunggu tanda untuk bersalin??? Memcm dah buat, naik turun tangga buat itu ini masih tiada tanda 😖 setiap masa cakap dgn baby keluar cepat sebelum due 13/9 ni. Kalau tidak 12/9 kena serah diri 🫤 Ada tips tak bagi turun tanda cepat sikit selain exercise semua? Dari segi pemakanan ada tak? Kalau serah diri kita kena induce ke untuk bersalin normal ke ceaser? Kalau boleh taknak serah diri, nak bersalin normal 😭😭😭😭 #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

17 Balas

Sama macam saya, due 13/9. Anak 1st overdue & induce. 2nd ni saya tak nak induce; macam-macam juga dah buat sampai sakit badan. Masa anak 1st saya saya tak nak serah diri, so saya ambil EPO sebelum tidur. Bangun esok pagi lepas solat subuh pecah ketuban, tapi kena induce sebab overdue & doktor nak percepatkan bukaan.

8mo ago

Brand blackmores, ambil kalau betul-betul overdue. Risau kalau ambil sebelum overdue jadi macam air selusuh. Sakit saja, tapi jalan tak terbuka

Sma due 13/9. sy pn sma blm ada tanda. smlm g klinik checkup dr ada tnya dh ada tnda x. sy ckp blm ada. then dr suggest bykkan skurang nya 30min ke atas.. Hopefully bby kta kluar plg lewat pn 2-3 hr bfore due.. 🙏🏻 smoga dipermudahkan urusan kta mmy²..

8mo ago

alamak tertinggal. bjalan katanya si dr. 🤭😂

Doc akan ikut step by step. Masa sy bersalin tahun 2020 sy datang masa tarikh serah diri juga tp step pertama yg doc buat adalah tolong cepatkan bukaan. Seleps doc tolong, sy terus alami contraction dan bukaan semakin besar. Akhirnya tak perlu induce dan bersalin normal

8mo ago

Saya pun tengah fikir nak jumpa doktor untuk tolong bukakan jalan.

sya due date 14/9 pun belum ada tanda² nak bersalin😩..masa anak first 39week 3day bru bersalin,yg 2nd ni tak tahu la bila nak kuar..skrg dah 38week 2day..mudah²an baby bagi kerjasama la kuar sblum due date🤲🏻

Due kita sama wak. Saya pun menunggu hari2 berlalu. Kalau tak bersalin jgk mmg kena serah diri 12/9 ni . Moga urusan kita dipermudahkan. Fikir yg positif2 jr, pujuk baby tau slowtalk ngan dia ❤️❤️

38w3d hri ni.. baby msih seronok kt dlm🤭 takpe lah biarlah nnti smpai masa dia keluar la.. tak perlu stress² enjoy je🤭 kakaknya dlu 41w1d bru keluar tu pun serah diri induce😅

puan ada ig..nnti try follow ig eja confinement helper sy share ni .dia ada share ttg bersalin tenang..mana tw nnti blh bntu puan .mg dpmudahkan segalanya amiin

sy pon 38W4D msih xde tnda tp dh kerap sakit bhgian bwh kalo dduk lme dlm kete n bjln..due sy 15/9 ni tp 14/9 dh kene serah diri..redha je lh 😂😂

8mo ago

semoga dipermudahkn segala urusan kite semua..🤲🤲🤲

sama la saya sis , dah 39w2d dah 🥲 risau kena serah diri dan induce , perut pun masih tinggi lagi . dah buat mcm2 dah juga still tak rasa apa

8mo ago

Takpalah sis, nak buat mcm mana baby seronok duduk dlm tu 🤭

sy deu 16.9 skrg 39w fake cntrction bby mngeras sejam. 2kli prg kk cek. jln x der bukaan lg.. kne blik dulu dn 10.9.nt cek. jln lg