Baby minum susu formula

Ada tak kat sini yg mommies bagi baby newborn fully susu formula? Mcm mne nak deal dgn org yg suke tnye knp tak bagi susu badan? Rse mcm fail pulak jadi mak bile org suke tnye soalan tu..#seriusnanya #ingintahu #firstmom

28 Balas

saya first mom. anak mmg fully fm dri newborn.smpat bgi susu ibu pon dlam smggu gitu je sbb nya anak sya jaundice truk. bila mnum susu sya naik mendadak bila mnum susu fm turun pulak. naik tu smpai org kata kalau cecah certain bacaan kena tukr drah. sya pulak brpntang di rumah mak, jdi cra pntang org lelama fham faham je la.bgi makan ikan kering je slma pntang macm mna la anak nak dpt nutrition. jdi sya n suami mmg decide bgi je susu fm sbb xnk gaduh dgn mak bila kita mnx nak makan sayur atau buah. nasib mak sya x soal bnyak tntg bgi susu fm tu. tpi sya pam juga susu bdan smpan buat stok . bila anak dh okay kluar dri wad saya bgi skit skit. mmg ada org tnya knpa xbgi susu badn la apa la. sya buat pekak je, sbb sya Mak nya..sya thu apa yg trbaik untuk anak sya. mgkin cra diorg dlu mcm tu smua okay. tpi skrg xokay, jdi nya sya buat pekak jee.. asalkan anak sya sihat alhamdulillah