Baby minum susu formula

Ada tak kat sini yg mommies bagi baby newborn fully susu formula? Mcm mne nak deal dgn org yg suke tnye knp tak bagi susu badan? Rse mcm fail pulak jadi mak bile org suke tnye soalan tu..#seriusnanya #ingintahu #firstmom

28 Balas

hai sis ,anak sya dua2x strt lahir bri formula milk,mindset memang akan BF tapi olh krna mulut puting jenis nipple yg tengelam jdi baby susah bak Bf..stress ya sbb org d sekeliling akn kata knpa x bgi susu badan ?,Dan sya mostly akan diam tapi hati akan rasa sakit ..sampikn sya lahirkn anak kedua ,sya x dpt juga BF ,disitulah sya mengalmai postpartum depression Dan skrng tgh f/up dgn Psy clinic ,....krna apa sya mengalmai itu krna sya kata dlam diri sya sya sudh gagal jdi ibu sampikn sya sendri sudah nak putus asa ..Tapi satu sja doc sya pesan klu kamu gagal jdi ibu ,kmi x kan jga ank kamu dgn baik sampi saat ini ,jdi stop salahkn dri dgn kata kmu gagal jdi ibu ...now skrg sya menjalani kehidupan dgn baik mskpn mengalmai postpartum depression Dan on ubat ...jdi sis " don't blame your self about it" ..

10mo ago

tq sis..apapun yg prnh Kta alami Kta hnya mampu pendam sja ..