scan buah pinggang masa 3 trimister

ada tak ibu2 yg pernah ada pengalaman scam buah pinggang sbb detect kencing kotor ..macam mana ye dorg scan tu ..

4 Balas

saya pernah kencing kotor, ada protein 1 ketones 3 . doktor cuma amik darah & masuk air je. takde pulak kena scan buah pinggang. result darah buah pinggang saya alhamdulillah okay. smpai skrg 36w masih kencing kotor lagi. tak tahu dah nak buat mcmana sb saya tak boleh telan air barli. kena minum air masak banyak banyak jelah

xde ap sis...nnt dorg akan cek..kencing smua tu...klau kotor trok dorg tahan tok msuk air dn minum air cuci kncing je...sy sbb rasa sakit bhgian tulang blkg...tu kne on antibaotik...hrini last ubar..tp x bole blik da slgi x beranak sbb da buka 3cm😅

sy pon ditek mcm ni...skrg ad kat wad 9hri...on antibaotik 10 hri....sbb bhaya tkot merebak kemana2...dye sama saja mcm scan tu...tpi ni lebih digital...d panggi CT SCAN

6mo ago

9 hari duk wad sbb ada masalah kat buah pinggng ke ..risau la saya sis 😞

sy baru buat pagi td dkt radiologi hsptl. scan mcm biasa saja

6mo ago

InshaAllah bila scan tu, dktr dpt tgk keadaan buah pinggang kita and also tgk problem tu either dari buah pinggang or pundi kencing. if everything is normal, dktr mungkin prescribe dgn ubt mkn shj.