Vaksin covid

Ada tak ibu2 yg ambil vaksin covid masa kandungan bawah 14minggu?? #sistanyaje #jangankecam

21 Balas

saya first vaksin tak tahu mengandung . alhamdulillah takde bleeding atau apa pun . cuma second dose memang refer nurse dengan dokter dulu . diorang suruh tangguh. bila kandungan dah masuk 10 minggu saya ambik second dose . and alhamdulillah . semua baik² jeh . scan baby 11 weeks sihat aktif

ada2 ... sy masa first dose tak tahu pon pregnant , Alhamdulillah .. everthing fine .. pastu kandungan baru masuk 9 weeks dah amek dose ke 2 ... sy geng aztrazaneca .. dos paling kuat 🥴 nasib baby ok ... risau jugak nak amek .. tanya doktor , bincang dgan suami .. itu paling penting ..

Alhamdulillah. Tahniah buat berita gembira ibu ibu. Sy ambil vaksin masa 13week4day masa tu tak tahu pn ada risiko. Masa nak vaksin bru tahu. Tapi doktor kata buat je. Sbb nak tangguh tak tahu bila dpt lagi. Alhamdulillah. Skrg dh 6bulan. Baby pn aktif. Terima kasih semua ibu ibu 😊

Saya first dose tak pregnant lagi. Pastu 2nd dose saya pregnant masa tu 5-6w macam tu. Tapi saya proceed je amek 2nd dose tu. Sebab saya baca ramai doc o&g kata boleh amek. So saya confident and terus amek 2nd dose. Alhamdulillah sekarang dah 16w. Hopefully semuanya sihat

Sya first dan second dose vaksin pregnant under 3weeks ...Sya taktau Sya sendiri pregnant masa cek klinik dpt tau 7weeks dah bby...tpi kena admit sbb doktor cakap hamil anggur😢 Alhamdullilah skrang 18weeks dah doakan Sya dan bby semoga sihat2 saja❣️🤲

2y ago

hamil luar rahim

Saya first dose masa 4 minggu, x tahu lagi mengandung. Lepas tahu tu, second dose tangguh dulu sampai kkm call cakap dah boleh. Second dose 12 minggu. Alhamdulillah x ada alahan vaksin, cuma alahan mengandung. Baby sihat. Skarang 19 minggu.

saya ambil dos 2 vaksin az di awal² kehamilan..tapi masa tu saya xtau yg saya dlm proses kehamilan..sekarang kandugan dah 5w..saya ada tanya doc pakar puan..dia kata kalau boleh elakkan amik apa² vaksin ketika trimester pertama

masa vaksin 2nd dose Sinovac,sy pregnant..masa tu xtaw tgh pregnant..dlm beberapa weeks je..tp xde kesan ape kot sbb skarang da 13 minggu lebih kandungan..scan janin aktif bergerak n ada heartbeat..tp ape2 consult dgn doktor

saya first dose masa kandungan 3weeks. sebab tak tahu pregnant. lepas seminggu vaksin saya cek upt, positif pregnant. Alhamdulillah takde apa² masalah. dos kedua saya ambil masa kandungan dah 15weeks. sinovac

haritu sya dpt tmujanji vaksin 9w tp sya cancel, dah 16w sya walkin . dr bgtau sbenarnya skg xperlu lg tggu ckup 14w . sebab vaksin amat pntg utk ibu hamil dan kesan baik lebih banyak daripada buruknya .