Keputihan/gbs

Ada tak ibu2 yang keputihan dia keluar putih kental. Tak cair. Tak kerap tp kadang2

3 Balas

Xsemestinya gbs. Sy dlu ada keputihan byk mse 1st trimester, tp bila cek xde gbs. Mse 32w warded sbb contraction, n doc amik sample, skali +ve gbs. Time tu sy lansung xde keputihan, gatal or bau kt miss v ke ape. Klu puan risau, bgtau nurse ckp nk ambil sample utk cek gbs. Nnt dorg akn buatkn. Jgn risau, nurse kkia sy ckp klu kte rse risau, was2 ke ape, bgtau je nk cek (nk cek byk kali pon boleh). At least bila tau xde apa, kte akn lega n happy, bdn sihat, baby pon akn mmbesar dgn baik kt dlm perut.

2y ago

Okay tq awak🥰🥰

tak semua keputihan tu akan jadi gbs + awak. ada keputihan yg normal. yg tak normal ni keputihan yg berubah warna, berbau dan gatal. mcm sy keputihan bertukar warna kuning pekat dn gatal. kalau pakai pattyliner xbyk pon. tp bila doctor ambik sample keputihan tu byk. sbb keputihan tu terkumpul sebelah dlm. result keputihan sy ada both candida dn gbs +.

putih kental macam susu basi tu ke?? kalau ye saya pun sama.. ada kulat dalam keputihan tu...

2y ago

Ohh hehe. Tq😂 sy mmg ada kputihan wlawpn tk preg. Risaw plk preg ni teruk ke. Dgn ada kencing manis nye lg