Tolong bantu 🙏Kerap tukar position semasa tidur

Ada tak ibu2 pregnant mcm saya, bila tido malam kerap sangat tukar position tido dari kiri ke kanan, lepastu tukar ke kiri balik dan ulang2 sampai pagi.. Banyak kali juga.. Sejam sekali saya akn tukar position.. Risau baby kat dalam..sy kerap tukar position sebab sakit kaki sangat2 bila mengiring 1 side lama2 Normal ke tak ye? #19weeks #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

32 Balas

Eyh same la kite.. sy masuk trimester ke3 ni mcm tu.. xselese nk tido.. dalam mase 2 jam dari kiri ke terlentang kejap.. pastu ke kanan.. pastu terlentang semula.. kalau bgun p toilet start ngan posisi kiri plak.. sbb sebelom ni sy byk terlentang & ke kanan je.. ke kiri jrg2.. skrg je byk ke kiri sbb kate bgus untuk baby kan.. tp sy mula2 tido tu selese.. lama2 jadi xselese.. perut makin besar.. tu yg xselese..

Sama la sy. Kejap kekiri kejap kekanan, tp sy bukan sakit kaki sy sakit pinggang. Tak selesa sgt. Bila nk bgn ubah posisi tu mcm2 bunyi sy buat xtau la kenapa, rasa selesa 😅 Sekarang sy perasan bila sy mngiring kekiri baby akan tendang kuat sampai sy terkejut, sebelah kanan dia kurang tendang plk.

Sayaaaa. Normal kut benda ni. Tukar position tidur banyak kali. Bila dah boleh tidur then terjaga nak gi toilet, nak sambung tidur tu tukar position banyak kali lagi hahahaaa. Rasanya baby okay je takde apa masalah. Kita ibu2 ni la tidur kurang berkualiti. So topup la dengan nap esoknya

sama. sy pun kerap tuka. kadang kalau xselesa kiri kanan, sy akan tidur secara sandar. sy sandar kt bntal bnyak2. dan mcm sy masa tukar posisi tidur tu, sy akan slow2 smbil pegang perut, lpastu cover letak bntal lembut bawah sisi perut. inshaAllah xd apa tu

2y ago

sy dah 22 minggu ☺️

saya mnggu ke 10 juga kerap tau pusing kiri kanan 😌😌 jgn lagi wktu subuh pusing sna pusing sni smpai tiber je merengek smpai marah husband 😂😂 husbnd bleh jadi blur lak ckap apa slah sy yg 😅😅😅 knpa ye .pembawa bayi ke apa ?

2y ago

tapi sya suka kiri kanan sis ..jgn lagi kaki juga kebas2 ..tkdpat nak relax telentang

mengandung mmg akan kerap tukar position. tu pon sbb perut kram stay dkt position yg sama. tapi klo sakit kaki tu kdg kalsium kita da kurang sbb baby da amik. cuba tny nasihat doktor bole ke amik kalsium utk bdn awk.

kena kerap tukar. bila tido mengiring lama sgt 1 posisi,bahu lengan akan jd kebas semut² gtu 😭😭 tp sy perasan kalau baring terlentang,baby kuat menendang. skrg 21week. risau jgk org ckp xelok tdo terlentang

kalau saya suka telentang. sbb saya rasa selesa bila tdor telentang. terkadang mengiring gak,tapi kena peluk bantal. tangan kaki naik kat atas bantal peluk,baru perut selesa bila tdor mengiring 😁

Sama la dgn sy sis, memg kerap sgt tukar, kadang kalau lama sgt tdo 1 side, kaki rase mcm xboleh nak gerak , sebb sakit sgt 😭 In Shaa Allah mintak2 baby okay lah

Sama la saya sis. Asyik tukar je jap ke kiri jap ke kanan 😅. Kadang risau pulak baby dalam perut ni pening mak dia duk terpusing pusing 😂🤣