GDM 28 weeks

Ada tak ibu2 kat sini sebelum minum air gula result 3.9 tp selepas minum air gula naik 10 ?? Sbb saya baru dpt result hari ni. Trkjut tgok gula naik mcm tu skali. Dr 3.9 ke 10 pulak tu. Spjg hamil ni, byk mkn bnda masin2 je. Sblom hamil pun memang saya bkn jenis suka bnda manis jgak. Drpd pengalaman sume.. ada tak smpai kena suntik insulin klau result mcm saya ni ?? Pastu ada tips x utk cantikkan bsp nanti ?? #firstbaby #28weeks

1 Balas

dah buat BSP x?

4y ago

Kena jaga pemakanan. Mcm saya, kurangkan karbohidrat dan apa2 makanan/minuman tinggi gula. Banyak buat senaman ringan dan kerap minum air masak.