Deliver time PKP.

Ada tak ibu ibu yang ada pengalaman bersalin di hospital putrajaya? Nurse Kk ada cakap kalau putrajaya penuh, diorang akan transfer ke hospital swasta. Betul ke? Charge hospital macam mana?

1 Balas

seeloknya kalau nk bersalin di hospital putrajaya, masa kandungan nak masuk 7 bulan, pergi hospital untuk daftar bersalin di sana, pihak hospital akan buat pemeriksaan, jika anak pertama tidak berisiko akan bersalin di hospital tersebut. jika pada masa puan nak bersalin wad full mereka akan suggest untuk bawa ke wad bersalin tambahan di presint 8. jika kedua2 tempat tersebut penuh mereka akan suggest ke Hospital kajang. jika puan mampu untuk ambil pakej FPP ( bayaran penuh) tak jadi masalah jika wad penuh.