Turun Tanda 38weeks 1 day

Hi, ada tak ibu ibu kat sini dah turun tanda darah tapi belum ada bukaan ? Berapa lama ambik masa untuk bersalin ? Bole share pengalaman tak ? #firstmom#ingintahu

6 Balas

Anak pertama ambil masa lama sikit awak. Pengalaman saya dlm masa 24jam bru deliver baby. Harini keluar tanda 6am,esoknya bersalin 8am. Contraction pun lama. Anak pertama mmg ambil masa awak jln buka. Anak kedua kalau jarak kurang 4 tahun kehamilan nanti cepat je jalan buka.. Saya dlm contraction tu balik terus jalan2 shopping cari barang nak masuk wad nanti mcm termos, pinggan, selipar, dll. Jalan2 sambil layan contraction nak bagi jalan cepat buka.. Sampai rumah pun keliling jalan dlm rumah. Bila sakit contraction tu makin kerap, kerap yg lain macam terus pergi hosp.. Check jalan macam baru nak buka dr kata, admit tak lama admit buka 5cm. Terus tolak labor room 7am, 8am bersalin