Batuk selesma 21 weeks

Ada tak cara redakn batuk selesma, tak tahan dah sakit tekak dan batuk kuat smpi terkencing2. Perut pun rasa sakit sngt2..

4 Balas

awak pergi hospital check tau. macam sy (usia kandungan dalam 15 minggu) lepas demam 5 hari sy batuk2 tak berhenti dalam 3 minggu. Mulanya sy tak perasan, tapi suami yang perasan asal minum sejuk atau tempat ada aircond mesti sy batuk tak berhenti sampai susah nak bernafas. Pergi hospital, doc cakap sy ada asma, padahal seumur hidup tak pernah ada asma. kadang-kadang bila kita mengandung ni ada penyakit pelik2 je keluar. sekarang Alhamdulillah asma sy terkawal , kandungan da masuk 22 minggu

Pergi hospital check, sy masa 20 week tu mang batukk je jangkit gan anak sulung lepas tu dah baik ...21 week batuk + susah nak nafas sgt bab beria sgt batuk mlm tu sampai banyak kali tukar spender n pantyliner terkencing aje + demam sekali lepas balik kampung terus g hospital kecemasan sbb hari ahad masa tu check ape semua nt dokter bagi ubat batuk antibiotik ubat selseme, demam ( lau ade )n jgn lupe mintak nab gas tuk cair kahak .. sy mkn ubat spital allhamdulillah beransur pulih skang ni

sye 19w batuk kuat mlm x blh tdo sedap tdo batuk sesema pon ade x mkn obat apa apa kak sye bnyk minum air kosong suam suam je

minum madu