Kerap rasa loya

Hi, ada tak cara nak hilangkan loya? Saya baru masuk 7w tapi loya kat tekak tu tak tahan betul. Kalau muntah lega lah juga, ni tak asyik rasa mcm nak tapi tak keluar

6 Balas

Kalau saya , saya makan/minum yg masam2 . Dia potong sikit la rasa loya2 tu tapi still jugak ada muntah2 . Elakkan makan/minum yang berlemak , macam cheese ke , susu ke . Kalau saya awal2 pregnant memang kalah dengan cheese/susu . Confirm terus muntah2 .

Cara saya hilangkan loya, bangun tidur je minum susu. Makan 3 jam sekali, sebab tak bagi perut masuk angin. Sediakan jambu batu pun boleh

2y ago

Saya bangun tido minum susu teros.. dalam 30minit kemudian dia keluar susu masam🤣🤣 adoii layan ajee mual muntah ni🥰

Sama 😭 macam terlekat kat situ je takbergerak.. minum air pun takhilang 😂

sama jgk..loya smpai rasa nk jolok tekak..tahan je la nk muntah xboleh

saya macam awak juga..but harus saba la