Suntikan BCG

Ada tak anak puan2 xde kesan BCG di bahu ?

10 Balas

Sy punya bby Timbul kecik Sgt, rsau sbb nurse hospital yg buat tu sampai 2x dia cucuk, yg 1st terpesong sikit.. Pastu dia cucuk g tapi mcm kena kulit je.. Sy still monitor.. klu x berapa berbekas then klinik nk cucuk semula sy OK je, risau juga kalau xde tnda.. Huhu

bcg 2 bulan baru nampak kesan sis.. jgn g cocok lagi.. kesian anak.. nnti lama2,, akan timbul gelembung, akan bernanah n pecah.. sis jgn usik jgn cucuk bia je,,nnti dia pecah ng sndrinya..

baby saya 2 bulan baru dia timbul & pecah sendiri. take time jgk mommies. time dia timbul tu jgn pecahkan sendiri ya even ada nanah ke biarkan je, nanti dia hilang sendiri 😊

Anak sye BCG bengkak kat dlm benana pon kat dlm..skrng kena pantau je..nk tngok mcm mnaa..ank dh nk msuk 4month tpi bengkak biasa je..xde lgi jadi tanda..

anak sy umur 1 bulan lebihh dahh timbul. awal2 tuu risauu jgak sbb takde timbul kat tangan. rupanya nurse bagitau, 1 bulan atau 2 bulan baru timbul.

BCG ni lambat timbul, nanti dia dah 2-3 bulan baru slow2 start nampak. By 6 months dah memang ada dah

... selalunya 3 bulan dh nampak kesan suntikan tu..kalau x nampak slps 3 bulan kena cucuk balik...

bcg mmg lmbt nmpknya. dlm 3/4 bulan sy tgk gelembung dh pecah. skrg 7bula ,elok dh nmpk parut

baby berapa bulan tu takde bcg?

brp bln dh baby?