Pembawaan

Ada siapa sini masa mengandung ketiak hitam??? huhuuuu... klu lepas bersalin akan hilang ker??????

15 Balas

Sy pon alami hitamw kat leher, selangkang, ketiak. Bulan takat hitam bau bdn sy pon tak sedap. Peluh bnyk kuar. Satu lagi kuar mcm jerawat kecil2 kat leher sm mcm kolesterol tu😅. Orang ckp bawaan baby lepas bersalin boleh hilang

4y ago

Samaaaaa

bkn stakat ketiak je hitam..leher, celah kangkang..stresssss..tambah pulak naik biji kolestrol kt leher byk2 biji..haha.. pas brsalin akan hilang tp kne rajin menyental la..sy guna sabun herba tanamera,scrub tanamera,nampak la perubahan..

Bukan kata ketiak je hitam, celah leher, celah kelengkang pun sama hitam. Pakej sekali dgn ketiak berbau! Tp sampai umur 3bulan je, lepas tu semuanya back to normal balik. Sekarang ni dah bersih putih hilang dah😊

Ye sis .. sy dulu masa prgnt bhgian leher hitam je then smpai bby nk masok 2 bln, dh xde dh hitam2 tu smua .. kalau masa prgnt dulu, gosok mcm mna skli pun mmg xkn hilang ..

4y ago

Betul tu. Saya pun kene mcm tu sampai suami komen haha suruh gosok ketiak. Lepas bersalin hitam2 hilang.

Don't worry mommy. Boleh hilang. Sebab I dulu pon ada masalah sama macam u. Sekarang baby I dah 8 bulan, kulit badan I seperti sediakala🤗

Same sis. Ketiak hitam.. leher berdaki dan ada garis2... puas dah sental xilang2..badan belakang tibe2 tumbuh bintik2..lega xgatal...

Tulah dh Nk masuk 3rd trimester ni ketiak hitam plk.. Sdey.. Berkedat2 😢. Agak lps bersalin hilang Tak ek

ketiak sy pun gelap masa mengandung. sebelum mengandung ketiak tak gelap pun.

Sy dh kena masa pregnant hari tu tp Nnti lps bersalin akn hilang..

Huhuhu kita sama sis...da lah hitam gatal lagi tu 🙈