Fly to homestown

Ada sesiapa yg fly ke sabah masa kandungan 33w x dekat sini??atau ada pengalaman naik kapal terbang dalam tahun ni usia kandungan 33wks?

2 Balas

Hi mommy, saya baru fly dari Sabah ke Selangor waktu kandungan 32weeks+ guna MAS. Boleh tanya airlines yang kita naik tu yaa, limit wanita mengandung naik flight pada usia kandungan berapa. Sebab lain airlines, berbeza limit dia. Pastikan jugak mommy dah inform nurse & doctor tempat checkup sekarang yang mommy nak pindah ke sabah, minta dorang sediakan surat pelepasan untuk mommy. Pastikan mommy tiada masalah kesihatan ya untuk naik flight. Semoga dipermudahkan urusan mommy 😘

1y ago

call airlines, kalau dorang tak jawab, boleh google

Boleh fly sblm 35w utk AA. Yg penting wajib ada surat dari dktr yg mngesahkan awk xde masalah kesihatan & kndungan selamat utk naik flight.

2y ago

Minta surat 1 minggu sblm fly pun boleh