Kasual kontak covid19

Ada sesiapa yang pernah jadi kasual kontak pada pesakit covid19 ? Apa perlu buat ya ? Saya kasual kontak kepada suami saya. Dia demam 2 hari, then buat test guna test kit tu 2kli positif. Saya buat jugak dan keputusan negatif. Dia pergi rujuk dekat CAC and dah dibawa ke Maeps untuk kuarantin. Saya ada buat RTK Test di klinik, juga result negative. Ni hari ketiga saya kuarantin kt rumah seorang. Saya ada simptom selsema dan batuk baru start harini,tapi tak teruk. Saya baca mengenai kasual kontak,tak perlu kuarantin,boleh keluar pergi bekerja mcm biasa. Kalau saya nak pergi farmasi beli test kit tu,kira boleh ke ya ? Ada sapa² yang boleh bantu atau beri cadangan dan nasihat ? Sy pregnant 36w. Saya dah mula risau dan overthinking. #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Kalau awak dah rasa symptom tu kenapa nak keluar lagi? Cmne kalau awak tetiba positive? Mintak tolong orang lain belikan, awak self quarantine dalam rumah tu