bayi 8 bulan demam & sakit mata

ada sesiapa boleh share kalau pernah lalui keadaan yang sama tak? anak saya 8 bulan ++ sedang demam suhu 38.1 & menghidap conjuctivitis. boleh share apa yg perlu saya lakukan selain dari jumpa dr

2 Balas

Dah jumpa doctor?? Klu Dr paed dorg akn bagi ubat demam tapi biasa akn minta rujuk ke doc pakar mata pulak utk periksa mata dan bagi ubat titis.. sekiranya ubat titis tu ada menyebabkan mata jadi kemerah merahan pls stop maksudnya alergik reaction tu. Hygiene kt mata sgt penting. Lap pki tisu bersih ada air suam..

Anak ada dapat ubat titis mata tak?