5weeks 4days

ada sape2 yg sama dgn sy, 5weeks 4days?.. jom kita borak2... korang dh scan?.. dh start alahan?.. anak no bpe?.. sy blom scan lg.. plan nk scan masa dh 8weeks nanti.. lamanyaaa nak tunggu.. x saba..alahan manja2 dh start.. loya2 xde.. tp perut rasa bergelodak setiap masa.. pastu sensitif bau.. ni anak ke3 sy..

14 Balas

Sye baru masuk 6 minggu.. sye tkd alahan husb sye je alahan cian dia.. cume tulah sye ade spotting sye preg anak pertama.. ade scan.. and ade makan ubat kuat rahim tapi spotting still ade.. doc kate warne spotting sye normal cume ni first time kan sye risau..

Saya.. baby first tak scan pun lg semalam bru je buat upt test kat klinik then doc suh book tArikh buat buku pink.. normal ke tak loya atau muntah cuma kepala ni berdenyut je lepastu perut asyik cramp mcm mula2 nak senggugut pulak 5 weeks ni🥺

1y ago

Hi awak, sama. Saya pun tak ada morning sickness tapi kepala asyik berdenyut. Cramp tu rasa kadang-kala

Saya 5w2d . Alahan takde, tapi susah nak tido malam. Kepala denyut2 je. Dah scan masa 4w tu alhamdulillah nampak kantung comel dia. Doakan sy selamat sampai bersalin ya 🤲🏻 . Semoga ibu2 dlm ni pun sihat selalu . #firstbaby ❤️🥰

saya 5 week 3 days. 1st baby. belum scan lagi, nak tunggu week 8. belum ada alahan apa2 lagi. so far perut sentiasa kembung, breast and nipple sakit, nak kencing all the time, and siang2 selalu mengantuk haha

1y ago

Sama la. Tp pale saya pening ni.

Saya 5W4D juga, anak no 2. Alahan dah ada, tapi tak teruk. Asyik nak makan ikan bakar. Lepastu saya dah scan nak tgok kantung. ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ kantung ada, 2 minggu lagi nak buka buku

1y ago

8-12minggu, sblm masuk trimester ke-2

saya 5 weeks 2 day .. blom scan nnti tggu 8-10weeks bru nk p scan .. anak no 2 first baru setahun 5 bulan .. berhuhu dgn suami tp nk buat cmna semua dh tertulis kita happy n enjoy the moment

Saye 5 week 5 day, alahan tkde lagi cume loya je tkde muntah tpi loya tk kerap pun, kepale rse pening2, perut asyk rse lapar je. Perut masih rase cramp2 lagi.

1y ago

Smaa laa

me too! sep sikit 🙌 tp anak ke2 insyaAllah no symptoms yet..but perut asyik bergelodak (the reason why i terus test upt kelmarin) ..first pregnancy tak rasa pun perut mcm ni

Sama, sy 5w4d jugak. Dah start rasa mual, lesu. Perut cramp dan bloated. Kadang malam susah nak tidur. Sy plan scan hujung bulan ni. First pregnant 🤭

sy dah 5w2d..xsabat nk pegi bukak buku pink..anak kedua..scan masa 4w4d xnmpk kantung lg..tggu 8weeks nanti😘