UPT negative, then lusa check lagi,UPT positive? ada possibility mcm tu?

Ada possibility tak untuk UPT positive if, mula2 kita check negative, then dua tiga hari lepas pada tu kita check UPT lagi..? atau ada waktu tertentu untuk check UPT spt yg disarankan dalam apps2 period track cth, Oviahealth, Flo? #6monthsttc

5 Balas

sis dah delay period ke sis ? saya masa blm tau pregnant delay period seminggu cek upt negatif lepastu try lagi cek hari ke 14 delay period cek upt positif . refer dgn doc alhmadulillah ada rezeki ttc 2tahun lebih 😊

3y ago

Sis saya dah 5 hari delay period upt negative, harap2 ada khabar gembira mcm sis lepas 14 hari

kadang lambat detect, kadang ada yang lewat period 2 minggu baru UPT positif sebulan pon ada, kalau awak rasa was was, try lagi test UPT lagi 2 hari awal pagi air kencing first, if makin pekat ada rezeki awak.

Macam saya 3 hari sebelum due period dah naik dua line tapi samar. Doktor suruh tunggu lagi dua minggu then buat balik upt. Tapi sayang, chemical pregnancy.

3y ago

Macamtu lah istilahnye chemical pregnancy

Penah jadi kat saya.. Period lewat sehari,saya buat upt.. Result -ve.. Lepas tu period lewat seminggu,saya buat upt petang.. Result +ve

kdg lmbt detect ..kalau blum period lg . sminggu lg test lgi . nak kpstian trus beli yg clear blue .