selera makan

Ada petua tak nak bagi selera makan..?? Saya dah 16 minggu.. Saya memang xselera makan lansung.. Makan jaa mesti muntah.. Berat menurun jaa.. Dah loss 10kg..

2 Balas

Ambik la makanan yg x berminyak.. Cth biskut jacob.. Standby jer dlm beg.. Kalau rasa xboleh masuk nasi.. Ambik buah2an..pisang,strawbery.susu low fat. Oat,apple.. Kalau loya n muntah...mintak suami belikan kelapa muda..beli sebijik..minum.. Air kelapa muda boleh mengurangkan rasa loya/mual ..👍

10kg banyak tu, awak makan buah yang tinggi serat, elakkan makanan minyak