Kencing Kotor

ada petua tak mcm mna nk hlgkan kcing kotr , dh 2x checkup nurse ckp tkda air dlm bdan then kencing kotr 😥?

2 Balas

Maaf tak tahu petua tapi sis amalkan minum air kosong byk tak? Saya pernah sekali tu result kencing kotor. Second dh tak ada. Saya minum air kosong byk2. Rasanya air kurang kot bukan tak ada sbb badan kita mmg 60-70% terdiri drpd air.

3y ago

1 liter utk 25kg. Cth berat: 75kg so jumlah air kena minum (75kg÷25kg = 3 liter). 1 liter mungkin bersamaan 2 gelas besar.

rebus beras bali dan minum air nya smnggu sbelum checkup seterusnya..insyaAllah ok dan bnyak minum air putih jgk...sy amal kan dan semua ok