mkn ubat

Ada mummy2 cni yg ada pengalaman gdm time mengandung, n doc bg mkn ubat utk control gula, kdg mkn ckit pun tp bila cek darah ttp jga tinggi bacaan

1 Balas

Kena tengok jugak makan ape.. mcm sy dulu makan roti kosong je 2-3 keping je pon mmg tinggi bacaan.. so, tukar roti wholemeal.. . Nasi putih kena tukar beras perang. Kuantiti nasi & roti kena reduce. Air manis, bergas, kafein, minuman bercoklat kena pantang. . Makan kena sikit² tapi kerap. gap makan dengan time nak amik bacaan bsp tu kena betul. Camtu je la caranya mommy nak bacaan bsp tu cantik. . Sy kena gdm sebab kuat makan nasi dengan roti putih gardenia dulu. Hari² makan nasi. Pukul 9pm ke 10pm pon makan jugak kdg²😅😂. Air manis etc xminum pon

5y ago

Haah.. Sy suka sgt mkn kue muih,nroti putih tu, skrg dah control 😊