Minyak Kelapa Dara

Ada mommy yg pernah consume minyak kelapa dara masa pregnant tak..Sy dah 2 hari minum rasa pedih pula perut..Mungkin tak sesuai dgn saya.. (30w4d)

1 Balas

Minum utk apa sis? Saya guna mkd tu utk urutan perineum je..doc yg cadangkan buat urutan tu utk melbutkan vagina dipaya fleksible dan xkoyak masa proses beranak tu. Dia xsuruh minum plak. And alhamdulillah xde koyak dan tak kna jahit lgsg masa bsalin walaupun anak 3.67kg msa lahir.

5y ago

Buat dari 34w smpai la nk bersalin.tidaklah hari3 tp agak kerap jga 3-4 kali smggu dalam 10 minit utk sekali buat tu. mula2 ada rsa sikit xselesa tp lps tu ok da. Lagi bagus sis buat tu drpda makan sbb mmg sangat2 membantu.