Umur Sesuai Untuk Anak Wean Off

Ada mak-mak yang tengah struggle tu nak cerai susu dengan anak... Bukan mudah kadang-kadang sebab peralihan ke botol susu ambil masa juga, betul tak? Cuba kongsi sikit mommies yang dah berjaya wean off, umur berapa anak anda cerai susu.

Umur Sesuai Untuk Anak Wean Off
35 Balas

anak 1st saya masa umur 11 bulan :( sbb saya tak kuat mental masatu sbb anak suka berkepit jee. kerja rumah tak jalan sbb suami keja pjj. hope yg 2nd ni saya dpt myusu lama . doakan saya ya🤗

3mo ago

Macam mana wean off umur 11 bulan? Boleh share tips? Dan macam mana ajar anak botol?

2 tahun lebih.. masa tu kena covid.. terpaksa berpisah dgn anak. start haritu dia x nak susu badan dah.. sedih nya bila igt balik time tu.. kesian betul kat dia.. hari2 nangis.. hmmm..

Setahun 10bulan . Saja wean off awal sbb nk puasa . 2 kali test alhamdulillah berjaya wean offjuga . Bleh puasa dgn tenang . sekarang nak stop susu botol pulak . Harap berjaya la .

Anak sulung wean off masa 2 tahun 7 bulan .. letak kopi lepas tu die tak nak dah. Tp tidor kena baring kat ketiak lah. Skrg dah 4tahun tdo sndri dah sbb adik die pulak 5bulan 🤣

Alhamdulilah abg&kakak cukup 2tahun stop susu. anak2 semua fully bf diorang xboleh dgn susu formula. Skrang tgh fasa berperang dgn anak no3, baru umur 1y4m 😘

genap 1 tahun..sbb ada adik dia sda..jd Susu pun da bkurang..last2 nda sda isap sbb tau adiknya ada..main2 saja putingku haahha

Anak 1st wean off umur 1y8m. Senang betul sapu sirap pastu ckp umi sakit berdarah. Terus taknak. Anak ke-2 masih nyusu umur baru 10bulan.

saya mengandung 9mnggu lebih .anak 2 tahun 4bulan masih menyusu,saya tak nak bagi dah dia nangis,.macam mana ye nak ceraikan susu

2 tahun 5 bulan,tu pun stop sbb pregnant ..klau x masih x stop haha

2 thun sebulan.. fuhh lega rasa nyaaa 🤣🤣tido pon tenang

2mo ago

Bru perasan komen.. sy tunjuk dia asam jawa bg dia rasa.. masam kn.. pastu sy buh kt tekkk asam jawa tuuu.. then bila dia hisap kn bau masam.. trus dia tk nk Hahahahahahahaaha