darah tinggi ktika hamil

ada ksn brk kew pada jnin jika kita ikut nsht dktr

3 Balas

sis, saya baru kena darah tinggi beberapa Hari Yang lalu, skrang 13 minggu. doktor bagi ubat darah tinggi. selagi sis pantau BP sis guna mesin BP setiap Hari, Dan lapor kepada doktor bacaan setiap Kali susulan, itu dah ok. klu bacaan tidak Sama dengan bacaan normal, nanti doktor akan ubahkan dos ubat kepada dos Yang bersesuaian dengan badan Kami.

3w ago

amin mdh2hn kita ngn bby sht

InshaAllah takde kesan buruk bila kita ikut nasihat doktor. They know best. Bila tak ikut tu yang jadi high risk. Boleh lead to preeclampsia, kelahiran pramatang, masalah placenta, etc.

1mo ago

sya jdi risau sbb ank ktga tetiba plak ada tknan drh tnggi dh strt mkn ubt..tapi sya ikut jew nsht dktr apa dia suh ...sya plak jdi trpikir2...ada ksn brk kew...