tanda bersalin kha?

ada kha tanda besalin atau keputihan ..tak da rsa sakit lg..

tanda bersalin kha?
8 Balas

yes ibu, ni tanda terawal nk bersalin. namanya mucus plug. slalunya kalau ada tnda mcm ni tpi tkda sakit bukaan dlm 1cm gitu je. mostly diorg suruh balik. Boleh je kalau sis nk tunggu smpai betul2 sakit dlu bru g hospital. tkde masaalah. apa yg sis kena buat. 1. pantau pergerakan baby mcm biasa. kalau kurang aktif dri biasa. red flag, terus ke hospital. 2. kerap bergerak, jalan2 atau naik tangga untuk galakkan bukaan. 3. pakai pantiliner untuk pantau kalau2 ada leaking @ pecah air ketuban. leaking, air ketuban keluar sikit2. pantiliner tk basah, just lembap. kalau jdi mcm ni terus ke hospital. kalau pecah, pantiliner akan basah. apa2 pun bila dh pecah @ leaking tngok air warna apa. normal, jernih. tk normal, warna hijau. in case warna hijau, terus ke hospital. baby dh berak. semoga dipermudahkan urusan ya

2y ago

berguna sangat ajaran sis tu.sya pun suspend, sebab tak pernah lahir normal.sekarang janin 36minggu 5hari

Yee tanda bersalin. Saya baru ni keluar tanda macam ni tapi takde tanda sakit nak bersalin pun time keluar mucus ni. Ke esokkan harinya saya punya air ketuban dah pecah. Terus pergi hospital pukul 9 mlm dr check bukaan dah 3 cm. Pukul 4pagi bukaan dah 8cm, alhamdulillah selamat bersalin baby girl pada 2/11 kandungan 36w6d berat 2.94kg ☺️

sy pn ada tanda mcm ni masa 34weeks. tp sy x g hospital sb xd tnda sakit. kalau bole jgn aktif sgt...renyah sgt.. bykkan berehat dan baring. kurangkn berjalan lama. sy masa tu 1 hari berjln, sb tu turun tnda. anak kedua skg ni.

wah seronoknya dh ada tanda 😍😍 smga diprmudahkan urusan sis dgn bby amiinnn.....sy 39w3d dah tp bby msih suka dlam perut smpai tnda2 nak bslin tkde hehe

kita sama sis tanda² suda ada 🥰smgh kita slmt melahirkan zuriat dan di permudahkan sgla urusan amiiin

tanda dah ni sis. g pac cek bukaan. Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis. 🤲🏻

tanda darah tu.. boleh ke klinik check bukaan.. semoga dipermudahkan urusan bersalin sis

tnda² SDH tu sis