First Baby

Ada ke mommies due sama yang dah bersalin? Baby sis still suka dok dalam perut taknak keluar lagi ? harapnya keluar sebelum due ye sayang ibu ?

First Baby
27 Balas

Eh sama due! Hehe Semalam saya dah turun tanda darah, dan contraction tapi tak kuat sangat. Doc cek pun masih belum ada bukaan. Doc ckp biasanya ank pertama lambat walaupun dah turun tanda..so doc bagi balik jalan² dulu, bagi rasa contraction kuat yang dari belakang tu baru pegi hospital semula.

5y ago

Saya pun haritu dah p hosp. Belum ada bukaan jugak. Semoga dipermudahkan ye. Amin

Saya harinie baru genap 39w . Bby pun stay syok dok dlam perut . Tapi kerap sangat mengeras . Mengeras pun lain macam jee . Nak berdiri ke berjalan terasa berat dah . Due date 11/11 . Harap dapat bersalin awal 😊

EDD sy 8.11, baby masih sonok duk dlm perut, blom ada tanda2 nk deliver. Tp mild contraction tu dh rasa setiap mlm.. Mngeras kejap2 je.. Semoga kita selamat melahirkan permata hati dengan selamat😍

Sy bby kluar genap2 39mggu..now bby dh 8hari. Alhamdulillah wlupn kne thn sb kuning tggi to usaha ubt kg kuning dri 192 trun 168 n last check 103 n stop kuning.. Syukur

5y ago

Cba bg susu kmbing n bykn susu ibu.. Sy bby xnk isap breast so sy tpksa bg susu kmbing n pam susu dada bg.. N sy bg ubt kg. Alhamdulillah bby sy dh xde kuning

Sama due sy 9/11/19 tp alhamdulillah baby nk kluar awal..sy dh slmt bersalin at 38 weeks br ni..arini dh hari ke10 berpantang..all the best sis!

Saya due date sptutnya 1/11 sampai sekarang baby tak mahu keluar..semoga kita semua dipermudahkan utk brsalin..Aamin

Sama la sis. Sy dh takot ni. 😭😭😭 Tak de tanda2 nk keluar lagi ni. Dh 39week.kalau overdue mmg kena czer ke ek??

5y ago

Ohh yeke. Induce tu masukkn ubt kot bawah kan. Allahu. Sy hrp ada turun tanda la nk bersalin. Xde kena induce ke apa. Risau sbb sy xboleh bersalin czer mcm org lain. Kalau bius pon, sy kena bius seluruh badan. 😔

due sama birthday kītəeə. semoga mummy and baby dalam keadaan sihat dan dipermudahkan segalanyaa. Amin

Semoga dipermudahkan sis. Allahumma amiiin. 💞🤰🏻🌺

Bby i dah keluar tapi lebih hari . Alhamdulillah selamat semuanya