33week,first baby

Ada ke kemungkinan bersalin pada usia bayi 33 week? #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #seriusnanya

11 Balas

sy pn pernah tnye doktor bnde yg sme....dia ckp..kita yg mengandung ni..mcm² kemungkinan akn berlaku.. ada yg 27mnggu dh bersalin...ini kn plk 30 mnggu...sy tnye ari isnin...mse tu sy pegnant 30 mnggu 3 ari...ari sbtu bersalin 31 mnggu 1 ari....😂😅...air ketuban pecah mlm ari jumaat dlm pkul 9 mlm...selamat lahir secra czer pkul 3.10 pg..🙂

4y ago

insha ALLAH...semua dipermudahkan🤲...doktor pesan dh..lpas ni klu mengandung lg,kne bkk buku pink awl²...diaorg akn pantau dri awl...sbb ada sejarah bersalin awl...ni ank kedua sy....yg first dlu alhamdulilah lahir ckup bln..40 mnggu tepat....

ada je. yg lebih awal dr tu pon ade. bila kandungan masuk 28 minggu, baby boleh dilahirkan dgn risiko yg rendah, in Shaa Allah. sy bersalin masa 31weeks, alhamdulillah sihat membesar bagai juara skarang da msuk 9m.

Boleh jew sis... Jaga diri ye.. Kalau boleh bia lah baby kua ikot masa, da cukup matang... Jaga baby prem xsng, mcm ank saya baby prem...

4y ago

ye ke sis... kalau bby pramatang mcmm mne sis??

ank2 sy no2 no3 no 4 prem.. no2 28 mingu ,no3 34 minggu , 4 34 minggu 😅

Maaf tnya.. sis kna bersalin 33 mnggu ke..? Atau ada faktor2 lain.??

4y ago

Insyaa allah lau bby siht kita pn xde kes insyaa allah bernk ckup buln tu.. sy ingt sis bernk ms 33 mnggu.. maaf yew..sis ada sakit2 ke.??

Ada. Kakak saya bersalin anak 2nd on 33 weeks

ada sis,,tpi bby pramatanglh sis...

ada. semoga dipermudahkan

ada sis

Ada sis