Breastfeeding

Ada ke kat sini ibu2 menyusu anak sebelah payudara? #ingintahu

15 Balas

Kalau boleh gilir2 skali menyusu 1) contoh 1: If anak yg xnk lagi sebelah (eg:kanan), bagi dia kanan dlu then bagi baru bagi kiri 2) contoh 2: If susu kita kurang (eg:kanan) then bagi kanan dlu jugak. Sbb bila bby hisap ni dia merangsang utk susu keluar. Tapi kena sabarlaa sikit. 3) contoh3: Kalau ibu yg problem (eg:sakit belah kanan) jgn paksa bagi. Nnti lagi teruk. Kalau boleh pump je belah kanan tu guna vol yg slow