bersalin

Ada ke ibu2 bersalin lebih dari 42week? Ke mmg limit smpai 41week je pling lama?

1 Balas

Normally bila dh masuk 40weeks doc akan bg tempoh sekurang2nya 5hari untuk bersalin. Kalau lebih dr tempoh 5hari blm jgk bersalin akan kene induce. Unless kalau mummy tipu date period. Sbb byk sy dgr ramai yg tipu date period. Dorg lewatkan seminggu sbb takut kne paksa bersalin

5y ago

Saya mmg tak igt.. sbb period tak teratur. Masa buat buku tu pun dah agak lewat sbb tak tau masa tu pregnant dah