Lewat buat buku pink

Ada ke ibu-ibu yang dah nak masuk 12 minggu pun masih belum buat buku pink? #ingintahu #firstbaby #firstmom

19 Balas

Based on my experience. Boleh sis kalau dah sedar kte preggy🥹 sbb certain org tak sedar pun dia preggy, sebaiknyaa bukak buku awal utk dapatkan saranan doct what we willing to do, appt semua tu la. Mcm sy 12minggu check mmg naik 2line. Terus pegi KK bukak buku pink. Alhamdulilah all going well!♥️ Semoga dipermudahkan sis.

klau kk area johor disarankan x blh lebih 12weeks risau terjadi apa² pd janin sbb diaorg nk tgk keadaan janin dan ibu.. better buka je bila dh 8 weeks ke 9weeks kita pun blh tahu keadaan anak dlm tu elok ke x.

saya dah 12w 4d.. minggu depan baru dapat buat buku pink di KK.. minggu nie dah full.. tapi hari ahad hari tu ada lah buat scan kat klinik swasta.. semoga baby dlm perut sihat dan baik jela,Aamiin..

saya 12 mnggu. belom buka lg. bulan depan baru nak buat sbb tgh alahan teruk. makan ubat muntah pon muntah juga 🥲🥲

2y ago

Sma la dgn sy sis. Smpai xtau nk wt cmne. Hrap bby ok la

1st baby 17w3d bru buka 2nd baby 4w6d dh buka 3rd baby ni 7w4d tapi igt nk stop nti 20w bru buka balik

12 minggu dh bole bt buku pink. xbole lebih 13 minggu. k.k tmpt sy johor bahru. tmpt lain law xpasti.

Saya dah 12 minggu. Next week baru buka buku. Sbb nk buka dkt KK, kena ikut tarikh yg nurse bagi.

dah 23minggu 3 hari.. semalam baru buka buku.. esok nak kena p minum air gula dah..

jangan lupa beli ubat folic acid. vit b. iron dan vit cnkalau belum buka buku.

i first mom & 15weeks baru buka buku pink hehe setiap klinik lain lain