Assalamualaikum semua maaf nak bertanya, betul ke baby kembung perut sebab susu ibu sejuk juga?

Ada kata susu ibu tak sedap semua dari susu ibu?#pleasehelp #ingintahu

1 Balas

Waalaikumsalam, yg sy tau ada juga kes baby tk serasi dan akan kembung dgn susu ibu, tk kisah la ibu makan makanan yg tk menyebabkan kembung ke tak. Susu ibu sejuk tu maknanya puan sejukkan dlm peti sejuk ke apa? Nk ikutkan susu yg keluar tu ikut suhu badan, tkde istilah susu sejuk.

2y ago

Tq yea respon, sbb baby kerap menangis, tak pernh dgr susu ibu sejuk atau xsedp, tpi bila ada yg kata susu kita mcm tu rasa down jgk, sebb saya memang bagi bf direct