Angin Pasang (Hernia)

Ada kat sini parents yang ada anak pernah kena angin pasang (hernia) ? Boleh share experience? Pusat anak saya timbul sikit. Tukang urut masa saya berpantang dan kakak saya pernah cakap yang pusat anak saya tu macam angin pasang. Anak saya baby boy dan setiap hari saya akan tuam dia. Runsing jadi nya bila 2 orang cakap benda yang sama. Saya setiap hari berdoa mudah2an anak saya bukan angin pasang.

1 Balas

Anak sye..sye share pengalaman sye ye sis..anak first sye mse lahir,jiran tegur dia angin psg..jiran just suruh tuam² pki jintan manis,sye tuam..lps tu sye ingt mslh angin psg ni akn takde lg selepas dia bsr..mse dia sekolah tadika,cikgu akn ade kn checkup di sekolah..bila doktor cek..doktor ckp benda yg sme..so dokto bg kertas rujukan utk ke hospital buat checkup..sye pergi,tp disebabkan lambat dtg nurse suruh dtg hari lain..tp sye endahkan..sye dan suami bwk berurut..tukang urut ckp boleh hilang angin psg tu tak pyh operate..tp sebenarnye urut pon tak jln..semasa anak sye darjah 1,kat sekolah buat checkup lg..doktor bg surat yg sme,dan sye bertanye dgn kwn² mengenai angin psg ni,dorg suh sye ke hospital check utk kebaikan anak..dan sye fkr mslh ni sye abaikan slalu sye berbincang dgn suami utk bwk anak ke hospital..bila dtg hospital doktor tetangkan kn angin psg ni..kalo anak sye tak dibedah skrg kemungkinan bsr nanti dia akn mengalami kesukaran sbb benda tu mungkin akn membesar..so sye bincang dgn suami utk operate..jd suami sye minta cuti,utk jpe skali lg dgn doktor..dan suami pon setuju utk operate..bln 10 tahun lps,anak sye selamat operate angin psg ni..jd skrg ank sye sihat alhamdulilah..dan angin psg pon da takde..sedikit share dr sye😊

4y ago

Sme²😊