Ruam kah ni? Apa perlu saya lakukan.. Bila bpeluh akn mcm ni dan apa bila panas

Ada kah ruam

Ruam kah ni? Apa perlu saya lakukan.. Bila bpeluh akn mcm ni dan apa bila panas
5 Balas

Sis. Baby saya pun sebelum ni jadi mcm tu, dia merah-2 seakan-2 melecet kat bawah leher. Mula tu saya try letak bedak je tapi tak hilang. Rasanya maybe sbb cuaca panas jgakk. Kulit baby kan sensitive and cepat naik ruam-2. Solution saya adalah saya try product bzubzu (beli di tt, kat bigpharmacy pun ada). Alhamdulillah skrg dah ok. Kalau saya nmpak mcm merah-2 melecet tu, saya akan sapu dengan bzubzu powder.

Ya sbb peluh tu.. kerapkn letak bedak bhagian lipatan atau klu x mau letak bedak pastikn sentiasa kering.. klu rasa2 pns lap2 juga bhgian tu.. klu perlu, boleh letak rash cream

cuaca panas & kadang baby minum susu bocor bertakung kat situ. saya guna tepung jagung setiap kali lepas dia mandi supaya bahagian tu tak basah. boleh try sis

1mo ago

Yg ni betul, sbb susu yg tumpah tu bertakung dkt lipatan leher dia.. anak pulak suka gesek leher dia tu. Abis merah2

lpas mandi sis kena keringkan betul2 dkt celah2 tu..lap2 bg kering...kalau saya letak sudocream..inshaaAllah esok tu terus lega...

try sapu krim najlaa. anak saya sesuai krim ni. sapu harini. esok hilang merah. ruam pampers pun boleh. beli kat agent / shopee