pregnant tapi simptom period??

ada ka sesiapa sini simptom period dia sgt tggi tapi period xdtg n pregnant??? saya ni patut esk/lusa 26/27 mei period tapi tu la mcm rasa lain..anyone???

10 Balas

Simptom nak period dan pregnant memang sama. Macam saya tanda awal saya pregnant, senggugut. Tiga2 kali sama senggugut. Saya nak period pun senggugut. Tapi simptom saja tak menjamin yang sis pregnant. Salah 1 cara nak tau pregnant atau tak, sis buat upt. Kalau awal2 ni boleh buat guna first urine awal pagi. InshaAllah kalau pregnant, dah boleh dapat double line

ikut pnglmn 1st sy pregnant tu. mmg sebijik ngan nak period dia punya simptom.senggugut kuat gak time tuu.. tpi masa tu xde rezeki sbb missed miscarriage. pnglmn pregnant ke2 ni lain,xde langsung pulak simptom mcm masa yg 1st haritu.. cuma perasaan kuat sgt mngatakan yg sy pregnant. bila test upt naik +ve.

Kalau ikut pengalaman saya symptoms period dgn pregnant sama sebiji. Seminggu sebelum due period breast saya akan menegang, mild senggugut n loya. kalau saya nak period pun saya akan ada symptom ni. Lepas dah seminggu tak period baru check upt.

sama sgt2 pms n simptom prgnent..cramp sengugut berterusan bwah perut mcm dh nak kluar period tu,tp xmai2..xde alahan apa2,breast tegang biasa jgk nak period tu.delay sehari baru teragak nak cek upt,positif..☺️

Ni sama mcm sy preggy anak no2 skrg… igtkan period tesumbat 😂 siap bebel2 membazir pad… sebb lewat period dlm 2/3hari je pastu mcm dtg period 2hari je… rupanya spotting bkn period 😅 now dah 30wks 🤭

Saya pun mcm tu.. Ingatkan nak datang bulan... Semua simptom dah ada.. Tp bila tunggu x datang.... Cek upt naik double line terang.... Alhamdulillah sekrg dah 2bulan tgh mcm tu hamil

anak first saya , saya cramp perut ingat kan senguggut tapi ambik masa 3 hari rasa gitu , pastu check upt positive . 3 4 kali jugak lah check hahahahaha

ikutkan yang ni memang sakit macam tu. lewat 2hari. sakit senggugut tapi darah tak turun. cek upt +ve alhamdulillah. dah 15w.

period awak teratur tak. if teratur cuba la check upt.

try cek upt