Mengandung 7 minggu

Ada ka mcm sy ni mengandung tapi breast tk sakit sy tk Pening sy tk ada muntah2 tapi perut dah nampak besar ad ka mcm sy #ingintahu #firstmom #firstbaby

13 Balas

sorry saya tak sama macam sis. saya tiap kali pregnant mesti breast akan sakit dulu. kadang nak period pun breast sakit dulu juga. tapi sis jangan risau. ramai je sebenarnya yg sama macam sis. semua tu normal je. simptom utama pregnancy adalah haid tak datang, selagi tak ada spotting/bleeding atau sakit yg teruk, inshaAllah baby sihat dalam tu.

Kite same sis..pregnant sy kali mcm sis.. loya pon skali dua je sehari..btw sy pon 7w jugak skrg..breast skit bile tkan..dlu mse first pregnancy, duduk sje pon sakit breast..tp syg time tu bby stop mmbesar mse 6w..ckup 13w sy gugur..doakan bby sy sihat kali ni...

sama dengan sy sis. masa awal2 preggy xde simptom atau alahan langsg smpai lah skrg kandungan dh masuk 7bulan. itu normal sis. itu normal setiap orang badan lain2. semoga kandungan sis sihat sahaja. Amiin🤲

7mo ago

amin terima kasih

Alhamdulillah dipermudahkan..rilek2 je bkn semua x de sakit2 xde alahan..yg penting bby ok..kita leh enjoy2 hehe moga2 bersalin nnti pon kita dipermudahkan..

7mo ago

amin terima kasih

Saya masa week 5-7 ada sakit² breast, sekarang dah stop. Tapi rasa penuh dan besar. Tapi alahan lain tu masih ada. Sekarang nak masuk 12w dah

sama saya sis preggy ank first cm sis ape. simptom pun takde. alhamdulillah now anak dah 3 bulan.

setiap org simptom pembawakan dia lain2. sy both pregnancy journey xde mcm awak sebutkan pon

saya 10 w dah pun ..breast x de pun sakit cuma mabuk jla.. insyaallah xde ape kot sis...

saya pun sama. breast dh tak sakit + makin besar ada lah. cramp perut pn dah jrg

smalh sis..sya first time mengandung xda rasa apa"...syukurlh skrng dh 6bulan