tnggal 12/12 serah diri

ada ibu2 yg overdue ? hmm sma la sya pon tngah serabut mmkir bila anak nk kluar puas pujuk puas berjalan dri kndngan 37w bby kuat tdurr .. semoga ursan kita bersalin semua d permudahkan ye ibu²

15 Balas

jgn serabut sis lek2 je dia nak keluar nnt dia keluar la..mcm kite period la tunggu2 tak datang, tak ditunggu eh datang pulak kan🤣so lek2 je buat dono je🤣 tp always bercakap dgn baby ckp baik2 n pastikan dia kick ok ap semua

1y ago

betulll saya berharap lah masa nikah xperiod sbb sop kena nikah dekatl masjid ehh 2hari sebelum nikah dia keluar, ni bersalin bulan lepas berharap baby keluar awal last² overdue kena induce😆

Pengalaman anak 1st dulu baby keluar masa 40w 6d. Ngam ngam patutnya kena serah diri ke hospital pagi tu bersalin. Takpe sis, relax je. Banyakkan berjalan untuk bagi buka laluan. Paling best jalan dekat mall, boleh sambil sambil cuci mata.

saya baru je pagi tadi p hospital serah diri sebab dah genab 40week tapi doc bagi balik sebab tiada apa2 tanda dan cuma buka 1cm. padahal tarikh harini diorng yg bagi untuk serah diri 😣 last2 kena balik suru tunggu lagi seminggu hmm

1y ago

kena selalu pantau pergerakan baby ya ibu..rsau jg kalau lebih due.. byk komplikasi dan risiko boleh berlaku.. apapun, semoga selamat melahirkan anak nti ya..semoga dipermudahkan urusan ibu..aamiin..

samalah saya ni dah masuk 39w dah baby still tak bagi apa2 tanda yang ada pun sakit on off , mengeras pun kejap2 gitu je lah .. selesa betul dia kat dalam 🤭 semoga dipermudahkan segala urusan kita sebagai ibu2 ni 🤲

sya over due smpai 41 lbh week..jnji xde risiko xde mslh. klaw doc srh serah diri. serah je. lepas tu berkpg kjp kt hospital 🤭🤭🤭🤭

saya baru 31 weeks tp scan msa 30 weeks bby besar dari umur, takut nk kna paksa beranak awal 38 weeks sbb gdm..😖

jgn stress2 ibu..bertenang,bnykkn berzikir dan exercise..bayi akn keluar sesuai mengikut perancangan teliti Maha Esa

saya 36 anak aktf sngt tpi segugut skit pinggang tiba2 ..kalau dia nk kuar 37 dia kuar lah hahaah

Semoga semua dipermudahkan untuk baby and mommy! Hehehe baby selesa sangat kat dalam 🙊

saya pon nurse asik tanya bila la nak bersalin..da masuk 39 weeks.duk tunggu turun tanda je ni.