Confuse berat baby antara Hospital kerajaan & Swasta

Ada ibu-ibu yang ada pengalaman macam saya?Checkup Hosp Gov Baby detected kecil dari umur (IUGR), bila checkup swasta baby size normal..Hosp Gov Minta serah diri week ke 37 tapi swasta x..sy dilema #SeriusTanya #confusedmom

3 Balas

So far kalau saya check swasta semua okay je. O&G jenis tak strict sgt. Scan 30w baby dah 2kg lebih doctor kt gov dah sibuk nak czer dah baby besar la apa la. Kt swasta lak kata chill2 je asalkan jaga makan. Ramai kata kalau kt swasta dorang ashik nk czer, ni terbalik 🤣

5mo ago

ok baik,terima kasih...lega sikit sy dgar

Ikut hospital yang awak nak bersalin nanti. Scan ada tolerance. So ikut hospital yang awak nak bersalin.

5mo ago

beza sangat berat hosp gov & swasta..time 35w hosp kerjaan dpat 2.0kg,time 36w hosp swasta dpat 2.68kg..jauh noh berat

But still ok Sebab dah 37 w.

5mo ago

kalau boleh sy nak cukup 37w complete cycle..