Benjolan Di bawah telinga kiri kanak2 2thn

Hi, ada doktor ka dlm sini? sy mau tanya,anak sy ada bejolan di bawah kiri telinga dia dan ada bejolan kecil juga bersebelahan dengan benjolan besar...kenapa ada bgtu ar? sy risau pula nampak...tapi anak sy aktif dan xdk demam.. ada sesiapa boleh terangkan ttg benjolan tersebut?

1 Balas

tu doc panggil kelenjar . sis tengok besa x . boleh g check . doc akn pesan tngok2 klau mmbesar bru ke hos dn beritahu doc . klau sepnjg check tu dy xmmbesar xd msala doc kata . ank sy on ad benjolan tu . tpi umo dh 3thn skrg benjolan tu dh ilang . benjolan tu boleh brlaku sbb sblm tu ank ad demam doc kata . wlau pn demam tu dh seminggu lepas . kelenjar tu boleh tumbuh .