Anak susah dan taknak berus gigi.

Ada cara or ubat or vitamin or spray sesuai utk anak umur 3 tahun yang mmg taknak bukak mulut untuk berus gigi? Sekarang ni nampak ada titik hitam dekat gigi graham dekat blkg dan dia mengadu sakit. Please share. Thank you mummies!

1 Balas

2 anak sy umur setahun dah mula gosok gigi. 1st time memang gaduh dgn anak. ambil masa 2 minggu utk biasakan dorg. lepas tu bila dah ok baru sy letak ubat gigi berflourida. mereka tiada masalah gigi dan gusi. anak 1st dah 9 tahun gigi cantik. gigi tanggal pun sebab ganti gigi kekal. anak 2nd 3th lebih pun mulut sihat,gigi tiada masalah walaupun kuat makan minum manis. tinggal tunggu gigi susu tanggal sendiri nanti. next anak 3rd masih 8 bulan,nanti ikut mcm kakak2 dia juga la,berus gigi umur 1th.