Berus gigi

Anak saya 1 tahun 2hari ada 4 batang gigi saya belikan dia berus gigi dan ubat gigi. Dekat situ tulis umur 0-5 years. Boleh guna ke untuk umur dia? #ingintahu #pleasehelp

Berus gigi
7 Balas

Boleh awak, tapi ubat gigi jan buh byk, letak secalit je, melainkan dia da pndai meludah sendri, sebab jika budak termakan ubat gigi boleh mnjdi penyebab fluorosis . .

Boleh, sbb dia fluoride free so kalau tertelan tu tak la bahaya. Cuma jgn buh banyak2 ye and make sure ajar anak ludah

Kalau anak dah pandai ludah boleh guna ubat gigi. Kalau tak pandai ludah lagi, gosok gigi tanpa ubat gigi pon xpe

5mo ago

Ada option untuk yang tak pandai ludah iaitu toothgel. Yang dah pandai ludah ada dua options - Toothgel - Toothpaste *Pilih salah satu Advice from my kid's dentist. Hope it helps.

Boleh sebab clearly stated untuk umur berapa.

Boleh awak. 0-5years kan.

Boleh. Ank sy pun guna

boleh