Ajar bayi atas playmat

Ada cara tak ajar bayi atas playmat. Selama 5 bln ank dduk ats tilam je. Meniarap pndai dah. Tp bila ltk ats playmat tk mahu meniarap. Merengek mcm batuk sruh ambil dia. Ahak2 mcm tu ... Sy dah cuba pusing kn bdn dia , bdn dia mcm keras tk mahu bergerak #seriusnanya

3 Balas

anak saya waktu awal boleh meniarap tukar dari tilam ke playmat pun sama sis , tapi letak je kerap bagi dia terbiasa dalam masa sama boleh letak mainan yg dia suka sekali , piano play gym contohnya.. now dah laju merangkak since ajar duduk atas playmat .. playmat lebih membantu dia mudah merangkak.. atas tilam susah dia nk gerak 😅

Sensory tu. Dia tak suka texture playmat. Main sama2. Meniarap sama. And tunjuk cara berpusing atas playmat tu. Baby kalau kita encourage dia, dia akan ikut2

Meniarap dan baring sama kat playmat sambil main dgn dia atas playmat