Sakit bawah perut sebelah kiri

Ada apa2 cara tak nk kurangkan sakit bawah perut sebelah kiri,stiap kli cek doktor kata baby ok n sakit tu normal.tp dh msuk 25w ni mkin sakit trutama bla bjalan n tkar posisi tdo.

4 Balas

Saya pun kerap ada rasa sakit tu . Tapi memang normal sebab baby membesar , tulang rahim kita tertolak . Kalau rasa sakit tu , bangun jalan jalan sikit , then duduk balik . Cuba untuk buat aktiviti sikit so tak terasa sangat sakit nya . Sekadar sharing . Semoga sihat ii selalu ❤️

Kalau masih boleh bergerak, alhamdulillah.. Cuba guna ice pack, letak kat tempat sakit utk 15min mcm tu. Sy ni dari awal 19wks dah kena pubic diastasis, sekarang Jalan pakai tongkat sebab nak kurangkan beban perut berat tu ke kaki.

Sama dgn saya 25w kerap sngat sakit bawah prtu bepah kiri kalau baring megiring rest ey sikit haih risau kadang

banyak kan rest awk . bby nak membesar tu ..