Kencing manis

Ad cdgan x nk trunkn kncig mnis.sya preg 11m6h kncig mnis tggi la.nnt dktr nk suh insulin🥺#pleasehelp

1 Balas

Klu dah kurangkan gula, kurangkan makanan berkanji, tp bsp still tinggi selalunya mmg tk boleh buat apa kena insulin juga. Sy mcm tu masa pregnant sebelum ni. Kawal pemakanan, tp gula tetap tinggi sampai kena tahan kt wad utk dipantau. Nak tknk terpaksa on insulin dan ubat. Dah bersalin, elok pulak bacaan bsp tanpa insulin dan ubat. Mungkin sbb hormon kot. Jgn risau kena insulin pun, tk sakit klu betul cara ☺️

2y ago

yaka.btoi bru ny pkar nk suruh masuk wad dh.nsib pjuk2 dya bg mkn ubt dlu.mggu dpn klu x trun jgk mmg kna msuk wad dn strt insulin.ank ptma 8thun mnggu rsau sugguh la.🥺