Ibu mengandung tido pagi

Abah sy tegur ibu mengandung x elok tido selepas subuh sehingga kul 10 sbb matahari tgh naik.. Nak tido selepas jam 10 baru Boleh. Katenye x elok utk anak dlm kandungan. Betul ke????

7 Balas

X pasti bab tu. Tp seeloknye lpas subuh tu jgn lah tido semula. Lebih baik awak kemas2 dulu apa yg patut, uruskan diri awak, uruskan makan minum husband dan kemas2 rumah mana2 yg patut. Lpas dah siap semua tu okay je nk rehat2 @ tido. Tp kalau awak bekerja dr isnin sampai jumaat, mgkn boleh la extra tido pagi tu.. Mcm sy selalu buat. Cuti ahad je, ahad 1 hari tu lah sy akan bgn lewat. Suamj pun jenis sama. Balik rumah mak ayah weekend, nasib ayah x bising sbb faham hari2 bgn awal gerak keje awak pagi .

5mo ago

saya boleh dikatakan tiap2 hari tidur pagi. duduk rumah berdua ja dgn suami. kul 7 suami dah prgi kerja. saya jamah apa2 sikit lepastu terus sambung tidur sampai tengahari😂 dah tghari baru bangun masak lunch. petang dlm kul 4 camtu baru rajin sapu rumah. apa adahal, jadual waktu kita knpa org lain pulak yg nak tentukan😁 suami pun ok je sbb tau malam2 saya susah tidur

klo rsa letih, rehat je.. rsa ngantuk tido je.. jgn paksa diri, nti stress. sy ank ptama dn yg skrg ni mudah rsa ngantuk. sy tido je. ank ke 2 ari tu xde rsa mcm ni. ikut badan sdri sis. ibu yg preggy kna dlm mood yg baik.. relax. jgn stress k.. ingat.. klo ngantuk, tido je

sy tido je hahaha pkl 10 lebih 11 lebih bru bgn😂nk kemas umah..mmg x de ap nk dikemas sbb x sepah ap pun..mmg lps husband p kje pkl 8 tu sy terus tido balik😂 sbb kdg terlebih pnt sy.plk ad ank kecik blm setahun lg n preg 5 bln so sy tido je

x btl pon..masa mengandung ank first sy rehat je kalau penat.. kadang2 sampai terljak ke tgh hari.. alhamdulillah bersalin pon mudah hrp yg kedua pon sama lh🤭

tak betul. rehat je bila perlu

haha sy stiap hari tdo lps subuh ni

Tak betul.