Siapa pernah kluar spotting coklat² , n brpa lma bru hilang. #7w1day

4 Balas

Saya pernah spotting 10 hari. Tak tahu pun pregnant sebab spotting ni betul2 keluar waktu tarikh period. Tapi saya mcm pelik kenape period darah nya spotting coklat je. rupanya saya pregnant, bila scan tak nampak. Pergi hospital kena warded 7 hari. Scan tvs tiub sebelah kanan dah bengkak. Saya pregnant luar rahim, dah buang tiub sebelah kanan. alhamdulillah sekarang pregnant lg after 11 month operate.

saya jadi dulu, mula tny family ckp normal, tapi rasa mcm pelik, sbb on off, p klinik dr. kata dia bagi warning. so dr. bagi ubat kuatkan rahim n then takda da lepas tuh. so bagi saya, kalau awak rasa something better ke klinik. stgah org ada yg normal ,mcm saya tak.

5mo ago

yg ni , rasa betul , search google sama, ejaan je lain.

Saya pun sis. Saya dah 4 hari klua coklat tu. doktor bagi ubat kuat rahim jugak

5mo ago

Duphaston nama ubat tu. tapi kalau nak beli kat luar, farmasi akan query. Sebb ubat ni ade 2 function. 1 untuk turunkan darah satu lagi kuatkan rahim

sis kene jumpa doc..doc akan bg ubat kuatkn rahim dan sis kene bedrest