berape week patut check

5 weeks..check doktor kte xnmpk cume ade kantong..test pregnant double line..berape week patut check? #pleasehelp

berape week patut check
10 Balas

Klu ikot yg doctor note kt bawah tu no gs seen. Means no gestational sac seen, xnmpk kantung. Yg doctor ukur tu saiz rahim awak. Tp klu btol upt dah positive boleh repeat lg scan after 2 weeks. Klu xnmpk jgk awak boleh try scan melalui bwh, scan tvs name die.

sya cek double line wktu 5week..g klinik dktr scan bru nmpk kantung sja lps 2mnggu dia mnta untuk repeat scan...

Sy check 7 weeks da nampak. My sis check 10 weeks baru nampak. It depends... better after da 2 months baru pi check.

Saya 8 weeks still tak nampak apa apa.. Dr suggest utk try masa trimester 2

sy hrtu 8 minggu nmpk dah... ms wat buku pink doktor kk scan..

normal je , nanti lebih kurang 10-12 week , scan la balek

10 weeks boleh nampak jelas dah klw ada baby.

kalau nampak kantung tu kira pregnant dah tu

10 weeks. suda jelas sis ..

12 minggu ok