tekak tak sedap

5 weeks baru..normal ke tekak rasa pahit nk mkn pon tak selera sgt..ini ke namanya loya? huhu..smpi bila ye camni..telan asam xleh terima..manis2 ok..

4 Balas

Ini namanya dugaan ibu mengandung. Tahniah. Saya semasa preggy n morning sickness teruk pun tak boleh terima mknn masam. Lebih kepada coklat atau buah2 sahaja. Kalau awak bertuah, morning sickness sekejap semasa trimester pertama je. Tapi ada yang berlarutan sehingga hujung kehamilan.

Normal sis. Saya start alahan muntah2 tak lalu makan minum sampai lembik since week 3-4 sampai skrg dah 15w4d pun tak okay lagi. Pernah wampai warded sebab dehydrated, air kencing kotor, jangkitan kuman dll huhu. Moga sis kuat ya

5y ago

Masih alahan lagi. Tak lalu makan dan muntah. Minum pun yg manis2 ja. Air kosong tak lalu langsung.

Insha Allah alahan2 ni akan hilang start trimester kedua @ lepas 4 bulan.. tapi ada jugak kes berlarutan sampai bersalin

It's normal but make sure dont eat too many sweet foods hehe

5y ago

try control jgk buah masam pn xmau huhu buah manis ok plak