Head not engaged

38 minggu tapi kepala baby tak masuk laluan lagi . Cana nak buat ? #pleasehelp #firstbaby

10 Balas

sujud lama2 pun boleh.. sy hritu dr 4 bulan sy dok usap2 perut ckp kat baby 'turun kepala ke bawah ehh mama nk senang bersalin'😂😂😂, alhamdulillah stiap kali scan mmg kepala kt bwah.. boleh cuba pujuk dy kot...😅☺️

Awak tinggi berapa cm? Mcm sy dulu head not engaged perhaps ada CPD, sbb maknye short stature 😅 end up poor progress lepas induce n terpaksa czer.

2y ago

Sis boleh sy tahu sis bersalin brapa weeks time tu dan kenapa kena induced ye? Sbb sy pun short starture and skrg 36weeks kepala baby belum engaged jgk..

cube amal duduk satukan kedua tapak kaki tarik ke dlm sampai rapat.. goyang badan depan blakang kiri kanan..kerapkan wt camtu

sy dulu mcmni la. cukup 38w5d beranak dah 😆. dh sampai masa nanti dia turun kt laluan nanti tak lama dah tu

Kalau Ada gymball tu lagi bagus.. buat excercise guna bola gymball.. InsyaAllah turun

try buat mcm yoga..ddk dn tekan pelvic kita arah bwh..rajin2 baring ke arah kiri

buat exercise guna gym ball sis. or bukak youtube cari activating labour.

sy ada baca petua tidur belah kiri dgn 1 lg x ingt huhu

Sy penah baca buat sujud lama2

Jalan itik sis