38w3d masih tak ada tanda nak bersalin

38 minggu 3 hari..tapi tak da tanda2 baby nak keluar..mengeras je tiap 5 minit..kadang sakit, kadang tak.orang kate contraction nak bersalin tu sakit nye lame..bukan kejap2..aritu cek bukaan 1cm.then sampai sekarang tak cek lagi..just nk tgu sampai betul2 keluar tanda2 tu..ada sesiapa boleh share pengalaman and tips nak cepatkan bersalin??#firstbaby #ingintahu

6 Balas

Saya 39weeks 4 daya dah. Pon belum ada tanda nak bersalin lagi ni. Banyak dah exercise, jalan. Mengeras tu ada juga, tapi tak selalu pon. Dia gerak macam biasa je